Vuollerim: Insatsen avslutad

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats sattes i förmiddags in i Vuollerim. En flicka barrikaderade sig i en lägenhet men polis har nu omhändertagit flickan.

Det var vid en handräckning som en flicka lyckades undkomma och barrikadera sig i en lägenhet. En stor pollisstyrka ryckte ut strax före lunchtid och spärrade av runt huset. Även insatsstyrkan kallades in. Strax före 14.00 meddelade polisen att allt var löst och flickan var omhändertagen.

Johanna Sundén bor och jobbar i Vuollerim.

– Jag har både märkt av händelsen och hört talas om det på jobbet. Huset ligger vid en av huvudvägarna i Vuollerim. Jag körde förbi på väg hem från jobbet och det är ett farthinder som man passerar men där man sällan behöver vänta. Idag var det poliser överallt. Och man fick vänta vid farthindret eftersom det var så mycket trafik.

– Vi såg många poliser som pratade i kommunikationsradio. Men det var ingen dramatik just då. Många gångtrafikanter stod och tittade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.