Regn, snö och blåst

Regn, snö och blåst

Uppdaterad
Publicerad

Ishalka i norr – senare klassiskt novemberväder

Senare klassiskt novemberväder

I dag: Regn, snö och blåst

Ett lågtryck passerar över Skandinavien med regn, snö och blåst. I Norrland kustland faller nederbörden mest som regn eller snöblandat regn, men i övrigt väntas mellan 5 och 15 cm snö i Norrland. I samband med snö finns uppenbar risk för halka, men det finns även risk för att regn och blötsnö fryser på kalla vägar. Det blir för övrigt blåsigt med kulingvarning på så gott som alla svenska farvatten.

I kväll: Risk för halka

Under kvällen och natten blir det så småningom uppehåll i landets södra och mellersta delar. Temperaturen faller och det finns risk för ishalka i framförallt västra Svealand och södra Norrland. 

Tisdag: Efterlängtad sol

Det mesta av nederbörden har försvunnit till på tisdag. Bakom kallfronten följer lite kyligare luft och soligare väder. Snö väntas dock fortsatt dröja kvar i fjällen och längst i norr.

Onsdag, torsdag, fredag: Molnen gör comeback

Väderläget som råder senare i veckan känns nog igen. Med högtryck över Ryssland och lågtryck i väster förs det in mycket moln över landet, och det ser ut att åter bli grått och mulet väder. 

Uppdaterad  söndag november kl. 06.10

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.