Foto: SVT

S-utspel: 200 fler lärare

Publicerad

Socialdemokraterna vill satsa totalt 170 miljoner på skolan i länet.

Socialdemokraterna vill göra en mångmiljonsatsning i Norrbotten, som konkret ska öka antalet lärare med över 200. De föreslår också 147 extra tjänster som skall avlasta lärare genom att till exempel minska tiden de måste lägga på administration.

Utspelet presenterades på lördagen av de socialdemokratiska riksdagskandidaterna Ida Karkiainen från Haparanda och Fredrik Lundh Sammeli rån Luleå.

– För att påbörja en långsiktig satsning för investering i lärarna så kommer Norrbotten även att tillföras 86 extra miljoner för att höja läraryrkets attraktivitet och göra det till ett drömjobb, säger Ida Karkiainen i ett pressmeddelande.

170 miljoner

Investeringarna ska också möjliggöra maxtak i förskolan, läxhjälp till alla barn, fler lärare och mindre klasser i F-3, fler speciallärare, en satsning på utsatta skolor, samt investering i läraryrkets attraktivitet.

Sammanlagt handlar det om 170 miljoner kronor som ska investeras i norrbottniska skolor och lärare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.