Möt våra tittarombud

Uppdaterad
Publicerad

Här möter du Nordnytts alla tittarombud, både gamla och nya. Det är ett antal engagerade personer mellan 20 och 67 år, alla med skiftande bakgrund.

Nordnytts tittarombud ska hjälpa oss och tipsa om händelser och nyheter i länet. Vara våra ögon och öron och tipsa om vad som är på gång, om trender och vad det snackas om.

Spännande personer

Tina Hollstedt, Älvsbyn

Tycker att det är viktigt med landsbygdsfrågor, entreprenörskap, ungdomsaktiviteter och spännande personer.

– Jag hoppas kunna bidra med att vi får fram lokala bygder och kommuner runt om i Norrbotten och allt som händer där.

Flyktingfrågor

Katarina Munther, Arjeplog

– Jag tycker att inlandet glöms bort i bevakningen och jag vill bidra med idéer och tips. Jag vill belysa flyktingfrågor och efterlyser också idéer från andra.

Demokratiarbete

Arvid Nordvall, Gällivare

– Jag tycker att media borde belysa det positiva kring ungdomar och jag hoppas att kunna bidra med nyheter som rör ungdomar och som belyser just demokratiarbete som har med ungdomar att göra. Och naturligtvis det som händer i Gällivare.

Vill vända perspektiven

Lena Rydström, Jokkmokk

-Jag sökte till tittarombud för att jag intresserar mig för samhällsfrågor och landsbygdsfrågor.  Jag tycker det är intressant att vända på perspektiven: vad är perifert och vad är centralt?

-För oss som bor på landsbygden är det inte alltid helt uppenbart att det som presenteras i riksmedia är det som angår oss.

-Jag skulle vilja bidra med upp och nedvända perspektiv och ett annat sätt att se på Norrbotten. Mångfald och gärna frågor som rör barn och ungdomar.

”För mycket gruvor”

Patrik Gräsvik, Övertorneå

-Jag sökte till att bli tittarombud för jag tycker att ni bör ha mer tips om den lilla människan. Min tanke är att det är så mycket nyheter idag som handlar om gruvor och stadsflytten. Jag tycker att man ska plocka fram den lilla människan och det tror jag att jag kan bidra med.

Ungdomsperspektiv

Josephine Åström, Piteå

-Jag vill kunna visa lite vad som händer i Piteå, och lite mer ur en ungdoms synvinkel. Jag hoppas kunna få med lite mer om vad ungdomar vill se på nyheterna.

Vill bidra

Isabella Katsimenis, Luleå

-Jag ville bli tittarombud för att det är en intressant möjlighet att bidra som medborgare. Jag är väldigt intresserad av energi- och miljöfrågor, hållbar utveckling och samhällsfrågor.

Vill påverka

Arif Mohammad, Luleå

– Vi har en förening som jobbar med ungdomar. Vi har 500 medlemmar och 80 procent är ungdomar i hela Norrbotten. Jag har också ett stort intresse för nyheter och vi måste påverka samhället här i norra Sverige.

Enorm potential

Roland Björkén, Haparanda

-Haparanda är ju en het plats i Norrbotten idag, bland det hetaste som händer förutom Pajala. Vi har en utvecklingspotential som är enorm. Vi har gränsen projekten och vi får en ny bussterminal och det är mitt intresse att sprida det här för norrbottningarna och visa vad som egentligen händer i Haparanda.

Minoriteter

Daniel Särkijärvi, Kalix Nyborg

-Jag såg det här som en möjlighet att få påverka hur det ser ut i samhället och kanske få upp frågor på agendan som annars inte får så mycket utrymme.

Bland annat integration och minoriteter och folk som har det lite svårare i samhället, så de också får det bättre.

Gillar Nordnytt

Ulf Levin, Gällivare

-Jag är väldigt intresserad av samhällsfrågor och sport och Luleå Hockey och jag hoppas kunna bidra med nyheter för jag tycker mycket om Nordnytt.

Samhällsfrågor

Maria Sågå, Kalix

-Jag känner att Kalix inte är med så mycket som det borde vara och eftersom jag har ett intresse för samhällsfrågor så hoppas jag kunna ha något att bidra med.

Kultur

Anna Byberg, Boden

-Jag är väldigt intresserad av bland annat kultur så jag hoppas kunna bidra med lite nyhetstips inom det kulturella området i Boden och i Norrbotten.

Innovationer

Tina Hollstedt, Älvsbyn

– Det känns jätteviktigt för mig att alla kommuner blir hörda, även mindre kommuner som Älvsbyn. Jag jobbar som organisationskonsult och är intresserad av människor, djur, landsbygdsfrågor och innovationer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.