Selberg: Fel att uttrycka sig så

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets ordförande i Kiruna kommenterar facebookinlägget.

En person som kandiderar till kommunfullmäktige för Centerpartiet i Kiruna skrev följande Facebookinlägg efter Kent Ögrens besök i Kiruna förra helgen.

”Synd att ingen bröt ett ben på honom så att han själv fick uppleva VILKEN FANTASTISK VÅRD VI HAR I KIRUNA! Hur fan kan  man ljuga någon rätt upp i ansiktet? Vidrigt!”

Gunnar Selberg är ordförande för Centerpartiet i Kiruna och han anser att det är fel att uttrycka sig på det sättet.

– Jag ser det i första hand som ett uttryck för den frustration som Kirunaborna känner när det gäller sjukvården. Men sedan tycker jag att man ska vara försiktig. Det finns väl ingen som tror att han uppmanar till våld på något vis, men läser man det ordagrant hade man kunnat påstå det.

Finns det orsak att ta en diskussion om de här sakerna inom partiet?

– Det tycker jag att man kan göra, och inte bara inom partiet utan också även i samhället i övrigt. Det har påståtts både det ena och det andra om mig också på Facebook. Det är lätt att slänga ur sig saker, man behöver inte ta ansvar, man behöver inte stå för det. Egentligen är det nästan tvärtom. Det man skriver på Facebook kan delas, kopieras och finns kvar för alltid i princip, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.