Seminariet blir bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart med vem som får köpa Seminariet. Tjänstemän vid Luleå kommun föreslår att fastigheten säljs till Avarus AB som har för avsikt att bygga om två hus till bostäder och ett till kontorshus.

Ärendet skall nu upp för politisk behandling och slutgiltigt beslut i frågan väntas i slutet av maj. Avarus AB:s bud på fastigheten ligger på 22 871 000 kronor.

Malin Lagervall, planeringschef i Luleå kommun säger:

-Det känns jätteskönt att det här är klart. Det viktiga för oss har inte varit priset utan verksamheten som planeras där. Nu löser vi två frågor på en och samma gång. Vi får fler bostäder och att en viss näringsverksamhet fortsätter i området.

Och hon är nöjd med anbudet på närmare 23 miljoner kronor.

-Vi är nöjda med det. Den som nu köper det här har stora investeringar att göra i fastigheten. Kommunens egen bedömning är att man behöver investera flera 100 miljoner innan fastigheten går att använda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.