Majorov i kortprogrammet

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska hoppet Alexander Majorov gjorde under fredagskvällen sitt kortprogram i finalen i konståknings-EM. Han planerade ett felfritt åk.

Majorov, som trots att han föll i kortprogrammet, gick vidare till fredagens final har varit skadad under säsongen. Före EM har han inte tävlat alls och på grund av en skada i hälsenan som gjorde att han inte kunde göra sin kvadrupel. Trots det var Majorovs mål att komma någonstans bland de tio bästa.

Alexander började strålande med trippel axel följt av en fin trippel lutz i kombination med trippel toeloop. Hela 6 tripplar i programmet, ett fall på en lutz men i övrigt ett riktigt bra åk med en härlig inlevelse, rapporterade TV-Sportens Lotta Falkenbäck.

– Jag blev så trött efter fallet, sa Majorov på 12:ans direktsändning.

Han fick 202,57 poäng och låg efter sitt åk på fjärde plats. I skrivande stund är det oklart vad slutresultatet blir men enligt uppgift innebär poängen att han som sämst slutar på plats 11.

Favorit i kvällens friåkning är spanjoren Javier Fernandez.

Mer hittar du på SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.