SMHI varnar för snöproblem

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för snö i stora delar av västra Sverige och i norr. En klass 1-varning har gått ut som varnar att det kan innebära ”vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”.

Snövädret drog in under natten till torsdagen över norra delar av Västra Götaland, särskilt Dalsland och norra Bohuslän drabbades.

Senare under dagen drar snöfronten norrut över Värmland, Dalarna och även Jämtland och Västernorrland. Det kan komma upp till 15 centimeter snö. Varningarna gäller fram till fredag.

Vid lunchtid hade SMHI ännu inte gått ut med en klass 1-varning över Västerbotten och Norrbotten men enligt meteorolog Emil Björck kan det bli så.

-Under fredagsdygnet kan det snöa på ganska kraftigt i Västerbotten och Norrbotten. Över dygnet finns det risk för stora snömängder. Man har ännu inte lagt ut några varningar för de nordligaste delarna men det kan vara värt att titta in på vår varningssida under dagen, säger Emil Björck.

Flera olyckor i norra Bohuslän och Dalsland under natten och under morgonen har lett till stora störningar i vägtrafiken.

På E6 på Ödsmålbron ställde sig en långtradare på tvären i den norrgående motorvägsfilen och körde in i broräcket. Räcket måste lagas innan trafiken kan släppas på.

-Prognosen är att trafiken kan släppas på vid 18-tiden igen, säger Eva Nordén på Trafikverkets presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.