Åter till Norrbottensteaterns tiljor

Uppdaterad
Publicerad

Norrbottensteatern presenterade idag programmet för den kommande våren. Dragplåstret är en riktig teaterräv som återvänder till länsteatern en sista gång.

– Det är så att jag står i begrepp avsluta min skådespelarkarriär inom några år och då har jag beslutat mig för att besöka några teatrar som betyder något extra för mig, och Norrbottensteatern är en sådan, säger Sven Wolter.

Senaste gången halvtidsluleåbon Sven Wolter stod på teaterscenen i Norrbotten var för 10 år sedan.  I vår återvänder han för att spela huvudrollen i pjäsen ”Drömspelet”. En pjäs som handlar om en man som ser tillbaka på hur hans liv varit och hur det kunde ha varit. Wolter hoppas att teatern ska ge publiken något att tänka på.

– Vad är det som är mest problematiskt för människor idag? Är det inte att hinna med, och att orka med? Att inte ha tid för eftertanke och livets mellanrum, funderar han.

På programmet i vår finns även den nyskrivna pjäsen om pojken Liams väg till att bli en mer självständig person och även en pjäs med namnet ”Avgörande ögonblick” som bygger på sanna historier från människor runt om i Norrbotten.

– Det ska framförallt bli roligt men den kan ju även hända att de som skrivit historierna sitter i publiken och inte gillar våran tolkning. Då kan det bli lite läskigt, säger Maja Runeberg som spelar i pjäsen ”Avgörande ögonblick”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.