SVT avbröt Reinfeldts avskedstal

Publicerad

SVT:s tittare fick inte följa hela Reinfeldts tal, där han både meddelade att han lämnar in regeringens avskedsansökan och att han själv avgår som partiledare.

Twitterstormen var ett faktum.

SVT:s valsändning fick svidande kritik av twittrare när Fredrik Reinfeldts tal avbröts och sändningen i stället gick över till studion, och därefter till en direktsänd intervju med SD-ledaren Jimmie Åkesson.

”Att bryta den ännu regerande statsministerns tal för att låta en högerextrem ledare få tala skickar väl ändå lite fel signaler?”, skrev en användare. En annan rekommenderade radion i stället: ”så slipper ni klipp mitt i talen”.

Andra tog i än mer: ”Det sämsta i årets valrörelse: SVT avbryter statsministerns tal pga 'analytikernas' kommentarer. Oproffsigt/värdelöst.”.

”Otroligt svagt” och ”vedervärdigt”, tyckte andra.

Därefter avbröt SVT intervjun med Jimmie Åkesson, för att gå till Jan Björklunds tal (FP), som i sin tur bröts för Annie Lööfs (C) tal, vilket även det avbröts för att återuppta intervjun med Jimmie Åkesson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.