Takplåt skänks till Filippinerna

Publicerad

SSAB och Plannja skänker 10 000 kvadratmeter takplåt till de hårt drabbade områdena på Filippinerna efter naturkatastofen Haiyan.

Det är organisationen Human bridge som kommer att samordna transporterna till Filippinerna. I nuläget handlar det om 10 000 kvadratmeter takplåt som kommer att skeppas till huvudstaden Manilla.  Den 11 december är det planerat att de första plåtarna kommer skeppas från Göteborg till Manilla. De kommer att gå i sammanlagt fem containrar med tio ton i varje.

– Vi kommer att bidra med takprofiler, nockplåt och skruv. Det är SSAB som står för den belagda plåten och vi på Plannja som profilerar och klipper den i rätt längder. berättar Thom Mathisen, vd för Plannja, i ett pressmeddelande.

Plåtarna kommer främst att användas i återuppbyggandet av bostäder och sjukhus. Och väl på Filippinerna kommer plåten att tas omhand av den svenska hjälporganisationen Hoppets Stjärna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.