Tallkronanskolan – barn namngav ny skola

Uppdaterad
Publicerad

Det blev två vinnare i tävlingen om ett nytt namn på den nya skolan på Kronanområdet i Luleå. Båda vinnarna föreslog samma namn – Tallkronanskolan.

Tallkronanskolan så ska skolan heta på Kronanområdet i Luleå.

Det vinnande förslaget presenterades på torsdagen vid en liten ceremoni under barn- och utbildningsnämndens sammanträde. Vinnarna blev faktiskt två – både Susanne Nordström och Agnes Sjöberg hade oberoende av varandra gett samma namnförslag.

- Jag kom på att skolan ska heta Tallkronan för att det finns så många tallar på Kronan och så heter området Kronan, säger Agnes Sjöberg, 8 år.

Totalt kom det in 79 namnförslag i tävlingen. Och vinnarna fick båda varsitt presentkort på 1000 kronor på Kulturens hus i Luleå.

– Det var ganska svårt att välja för det kom in många bra namnförslag, men det blev ett bra förslag som vann, säger Tove Vonstad-Gärtner, som ingick i juryn.

Spaden är inte satt i jorden än men Tallkronanskolan ska vara färdig 2017. Den ska rymma närmare 500 barn från förskoleklass upp till årskurs 6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.