Telefonproblem i Pålberget

Uppdaterad
Publicerad

Byborna i Pålberget utanför Piteå har under lång tid upplevt kraftiga problem med Telias mobilnät i byn. 200 namn har nu samlats in och ska överlämnas till Telia som en protest.

- Ibland går samtalen inte fram, och när de går fram så är ljudet ofta väldigt dåligt och man hör vart tredje ord. Och de gånger ljudet är bra så brukar samtalen brytas efter en minut eller så, säger Caroline Trapp, Pålberget

- Det är bara vissa platser där du kan stå för att få någorlunda täckning. Det har hänt att jag stått utomhus i tjugo minusgrader för att kunna prata i telefon, och det är ju inte så trevligt, säger Gunnar Lindfors, Pålberget.

Det var i höstas som byborna insåg att det inte bara vara några få som var drabbade utan att problemen gällde hela byn, plus två grannbyar. En namninsamling på 200 namn har därefter samlats in för att skickas till Telia. Men Byborna har upplevt att det varit svårt att få kontakt med någon behörig person hos Telia, men efter att Nordnytt vidareförmedlat kritiken så har en kontakt mellan bolaget och byborna upprättats.

- Jag har pratat med en representant för byborna nu på förmiddagen och bett om ursäkt för att vi hanterat det här lite taffligt, säger Björn Berg, informationsansvarig hos TeliaSonera.

Telia lovar också att genast ta tag i problemet med mobiltäckningen i Pålberget

- Vi har tekniker som är på väg upp nu för att se vad det är som orsakar problemen. De kommer även att träffa byborna på plats och förhoppningsvis kan vi reda ut det här, avslutar Björn Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.