Presskonferens om satsningen

Tullverket anställer i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Tullverket i Luleå ska anställa 28 personer på sin IT-avdelning. Dessutom kan satsningen skapa ytterligare 60 nya jobb eftersom myndigheten även kommer att köpa in ett stort antal konsulttjänster.

– Det är en enorm satsning. Vi har inte varit med om ett sånt här stort tag på en enda gång. Det är väldigt viktigt för Tullverket att få den här förstärkningen för att kunna möta upp de krav och förväntningar som finns på myndigheten, säger Thomas Andersson, chef för Tullverkets IT-avdelning.

Och myndigheten behöver bred kompetens:

– Vi kommer anställa programmerare, folk med ledande kompetens  och systemtekniker.

Anledningen till att Tullverket anställer nya medarbetare är EU-länderna inför en ny gemensam – papperslös tullhantering. Allt ska ske elektroniskt.

Och brottsbekämpningen ska förbättras och det kräver nya, moderna IT-system.

– Vi börjar rekryteringen redan i dag och jag hoppas att vi ska få hemvändare att komma hit och jobba, säger Thomas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.