Tre bilolyckor på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Det har inträffat tre olyckor på kort i länet. Först krockade två personbilar i Råneå och några minuter senare inträffade en singelolycka i Norrfjärden. Och i Haparanda har en bil sladdat i diket

Mellan 10:30 och 11:00 small det tre gånger på kort tid i länstrafiken. Den första olyckan inträffade i Råneå, Luleå, där två bilar och tre personer är inblandade. Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats och det ligger bildelar på vägen.

Vill att folk stannar

Kort därefter inträffade en singelolycka i Norrfjärden, Piteå. Inringaren stannade inte och detta är inte ovanligt enligt SOS alarm.

– Det är vanligare än vad man tror. Folk är nöjda över att de ringt men det är bättre att stanna och kolla hur det är med den eller de drabbade, säger SOS alarm och meddelar senare att det bara behövdes bärgning på plasten.

Vid 11-tiden sladdade en personbil av vägen vid en kosrning i Salmis. Räddningstjänst är på väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.