”Until the end crew” – på väg mot toppen

Uppdaterad
Publicerad

De började dansa i en tvättstuga i Kiruna för fyra år sedan. Möt sju killar från sju länder som lärt sig breakdance via youtube.

”Until the end crew” bildades 2010 och består av sju unga killar från lika många länder. De har lärt sig att dansa via filmklipp från youtube i en tvättstuga i Kiruna. I dag tränar gruppen fem dagar i veckan i en riktig danssal.

Nordnytt har träffat gruppen och ställde förstås frågan varför de började dansa tillsammans.

– Det var många anledningar. Vi ville att folk skulle se en annan sida av invandrare. Den verkliga sidan av oss. Vi ville visa att vi inte bara kommer hit för att bråka. Vi kommer hit för att skapa oss ett liv, säger dansaren Bader Alemam.

Yngst i gruppen är tioåriga Rasmus från Sverige, äldst är Edward från Vietnam och Helal från Afghanistan, båda 21 år.

Dansgruppen fick stjärnstatus över en natt då de tidigare i veckan var med i en talangjaktstävling i TV. Publiken jublade och juryn var överens – om att skicka ”Until the end crew” vidare i tävlingen.

– Det gick mycket bättre än vad vi trodde. Vi hoppades på att få synas. Det var som en dröm som vi aldrig trodde skulle bli sann. Hade ni frågat oss för tre år sedan ”vad ska ni göra i er framtid?” så hade vi sagt att vi jobbar nog i gruvan , vilket Bader gör, säger Edward Nguyen och skrattar.

Until the end crev:

Edward Nguyen, 21 år. Vietnam

Sleman Ayad, 20 år. Irak

Emanuel Oganesian, 19 år. Armenien

Helal Qurbani, 21 år. Afghanistan

Cody Williams, 20 år. Filippinerna

Rasmus Ehrström, 10 år. Sverige

Bader Alemam, 19 år. Syrien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.