”Det var väntat”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att TV4 lägger ned sina lokala nyhetssändningar förvånar inte journalisten och kommunikationskonsulten Gert Frost.

För 20 år sedan var journalisten och kommunikationskonsulten Gert Frost med och startade TV4 Norrbotten. Och dagens besked, att TV4 lägger ner sina lokala nyhetssändningar är inte förvånande tycker han.

– Dagens medieutveckling pekar i samma riktning, såväl nationella som regionala medier drar ner sin bevakning. I den meningen var dagens besked väntat, säger Gert Frost.

TV4 i Luleå

1996 skrev Gert Frost boken ”7 intervjuer om Norrbotten i riksmedierna”. En bok om journalistik, och vilka konsekvenser en avsaknad av nyhetsbevakningen i glesbygden kan få.

– Redan då, och det här var snart 20 år sedan, hade riksmedierna dragit sig innanför tullarna. Utvecklingen hade börjat redan då.

Vad tror du om den journalistiska framtiden i Norrbotten?

– Det är ju tiotusenkronorsfrågan. Men det vi ser idag, i till exempel Älvsbyn och Arjeplog och även i Affärer i Norr, är mindre digitala enheter. Idag kan vem som helst publicera sig, bara man har en dator eller en telefon, säger Gert Frost.

Gert Frost kommer att medverka i Nordnytts sändning 19.15.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV4 i Luleå

Mer i ämnet