Volleybollen blomstrar i byn

Uppdaterad
Publicerad

I Norrbotten är volleybollen nästan helt i dvala men i Glommersträsk utanför Arvidsjaur blomstrar sporten. Glommersträsk har cirka 270 invånare och många unga hittas i hallen Flåsbodan.

-I dag är vi ungefär 45 som spelare volleyboll i Glommersträsk. Vi är nog bäst procentuellt i Sverige, säger tränare Leif Björk.

I Glommersträsk bor det ungefär 270 personer och här har volleyboll varit stort sedan tidigare, även om det höll på att dö ut för fem år. Att det finns någon sport i byn tror Leif Björk är viktigt.

-Det betyder mycket att man har något att gå till och man blir glad av att komma hit. Dessutom att få träffa kompisar och vara ute och resa med laget är jätteroligt.

I fjol vann Glommersträsk division två norra nordsvenska. Och för spelarna betyder laget mycket.

-Det är min fritid och allt. Varje gång det är träning vill jag bara gå för att det är så kul, säger Magdalena Podstawek som spelat med laget i tre år.

Nu ska Glommersträsk ta volleybollen vidare och de börjar med Arvidsjaur. Tränaren Leif Björk tror också att sporten på väg tillbaka i hela länet.

-Jag vet att Luleå har någonting på gång men det behövs eldsjälar. De växer inte på träd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.