Allvarlig arbetsplatsolycka på Nordkalk

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilschaufför har skadats allvarligt vid en arbetsplatsolycka på Nordkalk i Victoriahamnen i Luleå under fredagen.

Den skadade är en 32-årig man från Luleå. Olyckan inträffade på Nordkalk  i Luleå vid 13-tiden på fredagen. En slang gick av och kalk sprutade ut över honom när han med hjälp av tryckluft skulle blåsa upp kalk i en silo via slangen från lastbilen.

Han är allvarligt skadad och har bland annat fått frätskador. Han vårdas vid en vårdavdelning vid Sunderby sjukhus.

Dödsolycka vid Nordkalk

– Det har hänt en olycka på Nordkalk i Luleå, det stämmer. Men jag vet inte så mycket än så länge mer än att en person är skadad och förd till sjukhuset. Vi håller på att samla in fakta just, säger Eva Feldt, kommunikationschef på Nordkalk.

Några timmar efter olyckan säger företagets kommunikationschef så här till Nordnytt:

-  Så vitt vi vet har det gått bra för honom. Han har fått lite kalk i ögonen och vårdas på sjukhus för att skölja ögonen.

Från Sunderby sjukhus ville man på fredagen inte ge fler kommentarer.

Nordkalk var för några år sedan inblandad i en uppmärksammad olycka då en ung man dog och en annan skadades allvarligt.

– Alla olyckor är tragiska och vi jobbar stenhårt med säkerhetsarbetet.  Vi jobbar förebyggande för att inga olyckor ska inträffa. Vi har en nollvision mot olyckor, säger Eva Feldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka vid Nordkalk

Mer i ämnet