Foto: Blåljus-Norr / H-E Altenburg.

Ammoniakutsläpp i ishall

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man skadades när han fick ammoniak över sig i Kalix ishall. Nu försöker räddningstjäsnten att byta ut den trasiga ventilen som orsakade olyckan.

Det var när ett rör skulle kapas inne i ismaskinsutrymmet som starkt frätande ammoniak sprutade ut på den 23-årige mannen, som skadades. Händelsen inträffade strax innan 12 i dag i ishallen i Kalix.

Den frätande gasen hamnade på 23-åringens ansikte och ambulans fick föra honom till sjukhus. Han ska enligt uppgift vara lindrigt skadad och vårdas på Kalix sjukhus.

Stängs av för räddningsarbete

Vintervägen som går förbi ishallen kommer att stängas av under ett räddningsarbete. Tillsammans med brandmän i kemdräkter ska räddningstjänsten nu byta ut den trasiga ventilen som ska ha orsakat olyckan. De återkommer och meddelar om de lyckas byta ut den, skriver polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.