Foto Kenneth Paulsson / SCANPIX Foto: Foto Kenneth Paulsson / SCANPIX

Åsa Larssons böcker blir film

Uppdaterad
Publicerad

Fyra av författaren Åsa Larssons böcker ska filmatiseras.

I augusti inleds filmatiseringen av fyra av Åsa Larssons deckarromaner om advokaten Rebecka Martinsson, polisinspektör Anna-Maria Mella och kollegan Sven-Erik Stålnacke. De böcker som filmatiseras är ”Det blod som spillts”, ”Svart stig”, Till dess din vrede upphör” och ”Till offer åt Molok”.

I huvudrollen som Rebecka Martinsson ses Ida Engvoll, känd från bland annat Mig äger ingen, Maria Lang, Beck och Arne Dahl. Historierna utspelar sig i karg norrbottnisk miljö i glesbygden runt Kiruna och är fyllda av ondska, hämnd och mord, skriver Filmpool Nord i ett pressmeddelande.

– Jag är verkligen otroligt nyfiken på vad Ida Engvoll ska göra för en Rebecka Martinsson. Hon blir hur fin som helst, tror jag. Det känns som om hela projektet är i goda händer. Tänk. Det här trodde man inte när man var en grå skattejurist som satt på sin kammare och plitade, säger Åsa Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.