Sara Nilsson på Vidselskolan har vägrat ge upp kampen för sin skola.

Byaskolorna i Älvsbyn blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas förslag om nedläggning av högstadiet i Vidsel och skolan i Korsträsk röstades i dag ner i Älvsbyns kommunfullmäktige.

Det blir ingen nedläggning av högstadiet i Vidsel och skolan i Korsträsk. Men det var jämt mellan de olika lägren. Socialdemokraternas förslag röstades ned med siffrorna 16 mot och 15 för.

Oppositionens förslag att behålla skolorna kunde röstas igenom då tre Socialdemokrater från Vidsel gick i mot sitt eget parti.

– Hela situationen känns olustig. Jag hör till den majoritet inom partiet som ville lägga ned både högstadiet i Vidsel och skolan i Korsträsk, säger Tomas Egmark, Socialdemokraternas ordförande.

Socialdemokraterna och Vänstern reserverade sig mot beslutet.

”Jag är lättad”

En som har suttit på kommunfullmäktige och följt debatten är Sara Nilsson, som går i högstadet i Vidsel. Hon har varit med och kämpat för att de ska få högstadiet i Vidsel.

– Jag är otroligt lättad. Det här visar sig att det lönar sig att kämpa även om det ser mörkt ut, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.