Marcus Gerlee, plastikkirurg vid Gerleekliniken i Helsingborg

”Det handlar ju om teknikaliteter”

Uppdaterad
Publicerad

Kirurgen på Gerleekliniken vill inte prata om enskilda fall, men svarar generellt

Den ansvariga kirurgen vill på grund av sekretess bara svara på generella frågor. Marcus Gerlee säger till SVT att alla metoder diskuteras vid konsultation och att inga beslut tas efter att man tagit medicin som påverkar sinnet. Han säger också att när han har unga patienter så brukar han särskilt uppmana dem att ringa hem och diskutera sina beslut med de närmaste.

Hur tätt inpå operation händer det att du får patienter att byta ?

Skönhet utan skydd

– Det beror lite grand på hur dagen ser ut, men normalt är det så att en patient som kommer för operation har ungefär en timme på sig innan ridån faller, det vill säga innan sövningen kommer till stånd, säger Marcus Gerlee, plastikkirurg vid Gerleekliniken i Helsingborg.

Det låter som en väldigt kort tid att man ska ta ett beslut när man redan är lite uppjagad inför ett kirurgiskt ingrepp?

– Ja, men det handlar ju om teknikaliteter, säger Marcus Gerlee, det handlar inte om  en operation ska genomföras utan om valet av metoden. Det kan ju tyckas att det är kort tid, men det är ju självvalt och alla är fullständigt informerade om förhållandena. Det är inte så att man ändrar att istället för att operera din fot så opererar jag din hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skönhet utan skydd

Mer i ämnet