Foto: TT

Anmälare hjälpte polis gripa drograttfull

Uppdaterad
Publicerad

Tack vare anmälarens uppmärksamhet kunde en drograttfyllerist gripas av polis i Kiruna.

Det var efter att bilisten kört in i ett trafikljus på Thulegatan som inringaren larmade polis vid klockan 3 inatt. Föraren fortsatte sedan köra – in i ytterligare en stolpe – men anmälaren uppmärksammade bilens registreringsnummer, och polisen kunde då påträffa bilen, och komma i kontakt med den manlige föraren.

Mannen, som  är i 25–årsåldern, misstänks för drograttfylleri samt smitning från trafikolycka.

Oväntat besök på balkongen

Vid samma tid fick polisen ett samtal om att en man försökt ta sig in i ett hus i Boden. Boende i huset vaknade av att mannen stod på balkongen. Den misstänkte ska därefter ha blivit rädd och sprungit från platsen.

Mannen, som är i 20–årsåldern uppvisade tecken på drogpåverkan, och är nu misstänkt för narkotikabrott. Han togs till polisstationen i Boden för provtagning. Efter att han sovit ruset av sig kommer han att förhöras.

Drogs upp ur vattnet

Under natten fick Räddningstjänsten dra upp en man ur vattnet, vid isbrytaren i Svartöstaden, Luleå kommun. Varför han var i vattnet är oklart, men en annan man hade hoppat i för att försöka hjälpa honom.

Mannen som varit längst i vattnet fick föras till Sunderby sjukhus. Tidigt imorse talade en patrull med honom. Han var nerkyld men mår bättre. Vad som hänt när han hamnade i vattnet kunde han inte svara på.

Skoterförare voltade

En skoter voltade på isen i Kurravaara, Kiruna vid halv två inatt. Föraren, en man, fördes till Kiruna sjukhus med ambulans ocn var kraftigt nedkyld. Skadeläget är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.