Färre vill studera på LTU

Uppdaterad
Publicerad

Antalet sökande till Luleå tekniska universitet (LTU) har minskat med drygt åtta procent jämfört med förra året.

Totalt ansökte 26 381 personer om att få studera vid LTU från och med hösten 2015. Av dessa har 9682 idag fått besked om att de fått en plats. Sett till hela landet så har 265 714 personer antagits till ett program eller en kurs som startar till hösten.

Reservplatsbesked

Antagningsbeskeden publiceras idag på Antagning.se och de antagna har nu fram till slutet av juli på sig att tacka ja till de erbjudna platserna. För den som inte har kommit in så finns det fortfarande en chans. Den 6 augusti ges nämligen besked om vilka som kommit in på reservplatserna.

Fler antagna på lärarutbildningar

Som SVT Norrbotten tidigare har berättat har grundlärarutbildningarna vid LTU lockat fler sökande i år än tidigare år. Programmet för förskolelärare har i år 90 antagna. Förra året antog LTU 80 personer. Och 50 personer har i år antagits till grundlärare med riktning mot grundskolans årskurs 4-6. Samma siffra förra året var 30 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.