Foto: TT.

Gratis gummi på flygplatserna

Uppdaterad
Publicerad

Inför sommarens och höstens charteravgångar kommer resenärerna på flygplatserna i Kiruna och Luleå att erbjudas gratis kondomer.

Utdelningen, som är ett samarbete mellan flygplatserna och Landstinget, är även en del av informationskampanjen ”Sextanterna”.

– Kampanjen går ut på att informera om sexualkunskap och kondomanvändning på ett enkelt och roligt sätt. Våra ”Sextanter” kommer under året att dyka upp i olika mediekanaler, framförallt på nätet och som i det här fallet fysiska platser som en flygplats. Sexuellt överförbara infektioner finns i hela världen och många släpper den ”sociala kontrollen” när de åker på semester. Vårt syfte med flygplatskampanjen är att verka för säkrare sex genom att på olika sätt dela ut kondomer gratis till utlandsresenärerna, unga som äldre i Norrbotten, säger Annica Nordstrand, Folkhälsochef Norrbottens läns landsting.

– Som flygplats vill vi med glimten i ögat påminna om och erbjuda den här lilla extra säkerheten innan resenärerna flyger iväg till sin destination, säger marknadscheferna Carina Johnsson, Kiruna Airport och Anna Kowal, Luleå Airport. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.