Foto: Arkivbild

Sköt älg – i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

En älg sköts mellan två bostadsområden i Malmberget utanför Gällivare. Blodspår ledde till ett garage där älgen hittades.

Det var under nyårsnatten som en privatperson upptäckte blodspår som ledde till ett garage i Malmberget utanför Gällivare. Polisen larmades till platsen och i garaget hittade man en död älg. Nu misstänker polisen att djuret skjutits mitt emellan två bostadsområden i samhället.

Två män, greps under förmiddagen misstänkta för grovt jaktbrott men vid lunchtid beslutade jouråklagaren att männen skulle friges. Brottsrubriceringen har också ändrats från att inlednigsvis vara grovt jaktbrott till jaktbrott alternativt jakthäleri.

– Varför jouråklagaren har fattat det här beslutet vet jag inte, säger vakthavande befäl på polisen, Catrin Hedqvist till SVT Norrbotten.

Förutom den skjutna älgen har polisen beslagtagit en fyrhjuling som ska ha använts vid brottet. De båda misstänkta männen är 23 och 29 år gamla och hemmahörande i Gällivare kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.