Grafiker: Henrik Crona, SVT

Gruvan i Kaunisvaara till salu – på Blocket

Uppdaterad
Publicerad

Gruvan i Kaunisvaara har lagts ut till försäljning på annonssajten Blocket. ”Drömt om att ha din alldeles egna nöjespark? Varför då? Nu kan du slå på stort och köpa en gruva istället.”

Sent igår kväll lades gruvan i Kaunisvaara ut till försäljning på Blocket till ett pris av 99 999 999 kronor. Signaturen ”nl” skriver att priset går att diskutera och att anledningen är ”oseriösa köpare”.

Klart är att det inte handlar om konkursförvaltaren Hans Anderssom då signaturen ”nl” skriver:

”Då Northland Resources gick i konkurs tog Hans Andersson över försäljningen av gruvan. Men då han verkar ha ett väldigt problem att göra slag i saken och sälja alltihop till en seriös köpare för vidare drift så tänkte jag hjälpa honom på traven och göra processen skyndsam, som sig bör.

Trots låga malmpriser så är detta ett guldläge för dig att förvärva din alldeles egna malmfabrik. Tänk dig att ta klivet ut ur baracken på morgonen, med en kopp rykande kaffe i handen och se ditt alldeles egna anrikningsverk spotta ut det svarta guldet framför dina fötter. En obeskrivlig känsla.Som Stefan Löfven sa: ”Det luktar pengar”. Vilken djuvlig morgondoft.”

SVT Norrbotten har sökt konkursförvaltaren Hans Andersson har hittills inte fått något svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.