Ruth Larsson och Monika Juntti är glada över att få arbetskläder från Övertorneå kommun. Foto: Övertorneå kommun

Klädpaket till Övertorneås anställda

Uppdaterad
Publicerad

Förskollärare, barnskötare och fritidspedagoger i Övertorneå kommun har numera rätt till ett paket av arbetskläder och skor.

– Vi blev jätteglada när vi fick kläderna, det är hårt slitage på kläder i vårt jobb, man är ofta nere på knä och håller på med färger och annat. Utomhus är det förstås också bra med rejäla kläder, säger Ruth Larsson, förskollärare och fackligt ombud för Lärarförbundet i Övertorneå.

Klädpaketet infördes i januari 2014.

Flera plagg

Det första året får varje medarbetare tre plagg för överkroppen och två par byxor samt ett par skor för inomhusbruk. Dessutom får de ett par utomhusskor samt jacka och byxa för utomhusbruk.

–  Jag vet ingen annan kommun som erbjuder ett så omfattande klädpaket.  Det är många kollegor från andra kommuner  som har hört av sig till oss om detta, säger Ruth Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.