Stadsparken i Luleå. Foto: Anders Hjertström/SVT

Kvinna antastad i park

Uppdaterad
Publicerad

En man höll fast en kvinna och tog på henne i stadsparken i Luleå i natt.

Polisen rapporterar att den unga kvinnan var på väg hem från krogen i Luleå vid tvåtiden natten mot fredag, och gick igenom stadsparken. Då dök en okänd man plötsligt upp, höll fast henne och tog på henne ett sexuellt vis.

Hon lyckades slita sig loss och sprang ifrån platsen. Det finns inget signalement på gärningsmannen, och polisen är nu intresserad av alla iakttagelser som kan ha gjorts i och runt stadsparken i Luleå vid denna tidpunkt. Tips lämnas till polisen på nummer 114 14.

Brottsmisstanken är just nu sedlighetsbrott.

Liknande händelse

För bara en vecka sedan, 28 juni, överfölls en kvinna på Tullgatan i centrala Luleå, inte så långt från parken. Även hon var på väg hem, och ett vittne som som såg överfallet ingrep, men gärningsmannen försvann från platsen. Den händelsen rubricerades som vådtäktsförsök.

I dag säger polisen att man inte vet om nattens överfall i stadsparken i hänger ihop med händelsen 28 juni.

– Men vi tar också med i utredningen om händelserna har samband, säger Magnus Carlberg, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.