Väntetid inom vården. Foto: SVT

Landstinget klarar inte målen i vården

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget i Norrbotten klarar inte de mål man satt när det gäller genomförda patientbesök och påbörjad behandling av patienter. Det visar en rapport om länssjukvården.

Landstinget har satt som mål att patientbesök ska vara genomförda inom 60 dagar och att påbörjad behandling eller operation också ska inledas inom 60 dagar.

Men nu minskar andelen genomförda patientbesök jämfört med 2014. Siffran för perioden januari-april i år är 72 procent. Landstingets mål är 80 procent.

Flera avdelningar backar

Man missar även målet för påbörjad behandling eller operation. Målet är att 80 procent av patienterna ska få påbörjad behandling eller operation i rätt tid men det är bara 71 procent av patienterna som får det.

Det är allmänkirurgi/urologi, ortopedi samt öron, näsa, hals och käk som visar på försämrad tillgänglighet jämfört med motsvarande period förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.