Legendarisk hårdrockstrummis till Flakasand

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för Flakasand rock- bluesfestival som i år gästas av en riktig legend.

– När jag var femton år och bodde i Töre beställde jag Uriah Heeps skivor på postorder, och hade jag vetat att jag skulle spela med honom i framtiden hade jag önskat att jag blivit gammal i förtid!, säger Tomas Jacobsson gitarrist i det band som satts ihop inför helgens spelningar.

Det handlar om Lee Kerslake, legendarisk trummis under -70 och 80-talet i hårdrockbandet Uriah Heep. Kerslake spelade även på Ozzy Osbournes två första soloplattor. Och i helgen spelar han alltså i Norrbotten.

– Det spelar ingen roll om man spelar för en stor publik eller en liten. När man spelar med musiker man gillar är det inte ett jobb, det är bara roligt, säger Lee Kerslake när vi besöker replokalen i en skola i Kalix.

Stefan Berggren är också ett känt namn, tidigare hade han ett band med flera medlemmar från hårdrockbandet Whitesnake, Numera har han bandet Berggren Kerslake Band – BKB med Lee Kerslake och ser fram emot helgens spelningar på Flakasand rock- och bluesfestival och senare samma kväll på en krog i Haparanda.

– Jag har hört rykten om festivalen och velat besöka platsen, nu hade vi tur att få besöka den med orkestern berättar Stefan avslutningsvis.

Förutom lördagens spelning i Flakasand så ska de även spela i Haparanda senare under lördagskvällen och på en krog i Överkalix på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.