Foto: Knut Haarvik/NRK Nordland

Mänskliga fragment har hittats

Uppdaterad
Publicerad

Nu har fältarbetet kring flygolyckan avslutats för dagen. Hundarna som arbetat på platsen har markerat på mänskliga kvarlevor på platsen.

– Men det är fragment av mänskliga delar, säger kriminalinspektör Patrik Ström. Personalen vill fortsätta arbeta under morgondagen om vädret tillåter.

Men det är också beroende på vädret hur blir.

Flygkraschen i Jokkmokksfjällen

– Enligt SMHI ska det bli snöfall inatt från tre och fram till nio på morgonen och så kommer det blåsa en del och blir sikten för dålig så kan man inte landa däruppe, säger Patrik Ström.

Måste göra DNA-analys

– Nu har vi som första prioritet att hitta fler kvarlevor av kropparna, säger Patrik Ström. Vi behöver det för att kunna identifiera de två besättningsmännen. Och det kommer inte att gå att göra utan DNA analys där vi konstaterar att vi har två DNA profiler.

– Allt är pulveriserat, säger Patrik Ström, vid Polisen.

Har bärgat 15 säckar post

Personalen på plats har bärgat cirka 15 svarta sopsäckar med post. Sedan återstår att få ned så mycket vrakdelar som möjligt från fjället.

– När vi hittat tillräckligt mycket av kvarlevorna kommer vi förmodligen spärra av området och bärga resten av vrakdelarna vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Jokkmokksfjällen

Mer i ämnet