Midnattssol spelas in i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Svensk-fransk thrillerserie utspelar sig i Kiruna

Utredningen kring ett bestialiskt mord i Kirunas vildmark utgör handlingen för den svensk-franska thrillerserien Midnattssol som spelas in i Kiruna i sommar.

I huvudrollerna ses den franska skådespelerskan Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten.

– Midnattssol är resultatet av ett flerårigt samarbete mellan SVT och Canal+, Nice Drama och Atlantique Productions. Vi är stolta över att vara en del av denna samproduktion. Likaså att återigen få arbeta tillsammans med Mårlind&Stein i denna unika berättelse, säger Christian Wikander, programchef för drama på SVT.

– Midnattssol är en universell berättelse om att människan ibland måste igenom mörker för att finna ljuset och serien utspelar sig i en värld med stark lokal prägel.

– Filmpool Nord är stolt samproducent till Midnattssol. Vi har funnits med som part från manusutveckling och ser med glädje projektet realiseras. Vi har sagt det förr men en dag som denna tål det att upprepas: Norrbottens natur och mångkultur är en av våra främsta tillgångar och konkurrensfördelar som filmregion. Vi genomför detta tack vare våra ägares förtroende och länets filmföretagare och filmarbetare, säger Susann Jonsson vd Filmpool Nord.

Serien kommer att sändas i åtta avsnitt i SVT1 under hösten 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.