Gripen misstänkt för mord

Mordet i Malmberget: 27-åringen släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är skäligen misstänkt för mordet i Malmberget har släppts, men är fortfarande misstänkt. Samtidigt kommer nya uppgifter om hur den avlidne 36-åringen dog.

Under onsdagen hämtades den 27-årige mannen in till förhör, misstänkt för mord på en man i Malmberget. Mannen anhölls efter förhör senare samma kväll, skäligen misstänkt för mordet.

Nu har 27-åringen under eftermiddagen blivit förhörd av polis, och därefter har han släppts. Misstanken mot honom kvarstår dock. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mord i Malmberget

Försvararen: ”Kommer avskrivas”

27-åringens försvarare, Jens Arnhof, hoppas att förundersökningen mot hans klient snart ska lägga ner.

– Av det material jag fått ta del av kan jag inte göra någon annan slutsats än att min klient kommer att avskrivas från misstankarna. Frågan är bara hur lång tid det tar, säger Jens Arnholf.

Polisen har även nya uppgifter om 36-åringens död. Enligt de skador som syns på den avlidne mannen så finns tecken på trubbigt våld, skador som han senare avlidit av.

Väntar på obduktion

Enligt polisen kvarstår misstankarna mot 27-åringen och utredningen går vidare på bred front.

– Vi inväntar svar från en rad kriminaltekniska undersökningar och även från den rättsmedicinska obduktionen, säger Lars Öberg, lokal polisområdeschef Östra Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Malmberget

Mer i ämnet