Möte om nollning på skidgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

I dag har det hållits ett möte med elever, föräldrar samt ansvariga på skidgymnasiet i Gällivare angående debatten om kränkande nollning av elever på skidgymnasier.

Anledningen till mötet är den senaste tidens debatt i media om sexistiska och kränkande nollningar av elever vid landets skidgymnasier.

-Vi har blivit utsatta för något som inte hänt här på skolan och jag känner mig kränkt av det, säger Corinne Grönholm, elev på alpina linjen på skidgymnasiet i Gällivare.

Nollning på skidgymnasier

Lars-Gunnar Pettersson som är huvudtränare på längdåkningslinjen säger att skolan känner sig felaktigt utpekad av media.

-Samtidigt har vi ju inte koll på eleverna dygnets alla 24 timmar. Men vi har sedan fem-sex år tillbaka i tiden lyft frågan att det är viktigt att alla nya elever skall tas emot med värdighet.

Han säger att skolan jobbar med teambuilding för att få eleverna att ställa upp och stötta varandra men att skolan absolut inte accepterar någon form av kränkande behandling.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nollning på skidgymnasier

Mer i ämnet