Northland redo försvara SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon är det dags för Northland basket att försvara sitt SM-guld från ifjol. Då spelar laget den första finalmatchen i Umeå på bortaplan.

Det är ingen hårdträning som tjejerna kör på gymmet så här dagen före den första finalen mot Udominate. Snarare handlar det om att lite lättsamt trigga igång musklerna inför finalmatchen. Men om träningen är lättsam så är spelarna desto mer fokuserade.

-Vi är redo och vi har gått igenom vad motståndarna gör och fokuserar på vad vi gör. Det är SM-final och man är extra taggad, säger Allis Nyström.

Det är ett annat Northland nu än det lag som vann SM-guld ifjol, men motståndarna är också andra. Och båda gånger lagen möttes i grundserien så var det Udominate som avgick med seger.

-Det är väldigt stor skillnad i år har vi en bred trupp och förra året hade vi inte lika stor bredd på grund av skador. Vi är två ganska jämlika trupper, och coacherna kommer att få en viktig roll när det gäller att ta bort  moståndarlagets styrkor säger, Anna Barthold.

Men i Umeå är man övertygade om ta hem segern.

-Vi är bästa laget i Sverige och vi är starkast och har den bredaste truppen, säger Agnes Nordström i Udominate.

Det är fortfarande inte klart om Allis Nyström, som är skadad på grund av en hjärnskakning, kommer att spela imorgon. Men hon hoppas i alla fall kunna spela någon av final-matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.