Foto: SVT.

Hagamannen väcker oro i Övertorneå

Uppdaterad
Publicerad

Det råder minst sagt delade meningar bland kvinnorna i Övertorneå inför vetskapen om att Hagamannen kan komma att starta sitt nya liv någonstans i närheten.

– Jag tycker att mediadrevet varit överdrivet. Jag skulle inte vara rädd för honom om han bosatte sig här för vi tornedalskvinnor är mycket starka, säger pensionären Helena Vedestig.

Skilda reaktioner

Och så här låter det flera gånger då SVT intervjuar kvinnor i övre medelåldern eller pensionärer. Men bland de yngre tjejerna och kvinnorna anar vi en betydligt större oro. 39-åriga ambulanssjuksköterskan Maria Rännare beskriver det hela så här:

Hagamannen till Norrbotten

– Det här känns inte alls bra. Om Hagamannen kommer hit känns det som att vi är någon slags försökskommun där en våldtäksman med hög återfallsrisk ska få pröva sina vingar. Och vad händer då om han våldtar igen med tanke på att det är extremt lite poliser här. Han borde snarare starta sitt nya liv i en polistät kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hagamannen till Norrbotten

Mer i ämnet