Foto: TT.

”Postutlämningen – rena rama drogcentralen”

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar Polisen och kommunen krafttag mot drogmissbruket i Övertorneå. Det första skarpa medborgarlöftet i en norrbottenskommun.

Polisen och kommunen ska samarbeta under tre år. Man ska agera mot drogrelaterade miljöer – det handlar om att både förebygga och begränsa droganvändandet i Övertorneå.

-Det är svårt att få fram statistik, men det är en utbredd uppfattning att det är ett stort problem i kommunen, säger Lars Öberg, lokal polisområdeschef Östra Norrbotten.

Det är främst de så kallade internetdrogerna som gjort att problemen växt, enligt Lars Öberg och Ulf Zakariasson (ÖFA), ordförande socialnämnden i Övertorneå, och postutlämningen på en lokal butik anses vara rena rama drogcentralen.

-Det är ju först och främst ett brott mot sig själv man begår när man drogar, i alla fall inledningsvis, säger Ulf Zakariasson (ÖFA), ordförande, socialnämnden i Övertoneå.

Mer om det här blir det under dagen här på webben och i kvällens SVT Nyheter Norrbottens sändningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.