En skyddsvakt var på plats vid dagens kommunfullmäktiger i Älvsbyn.

”Politikernas förslag är skrattretande”

Uppdaterad
Publicerad

Varken högstadieeleven Sara Nilsson eller oppositionen uppskattar politikernas nya förslag om högstadiet i Vidsel.

I dag backade Socialdemokraterna och Vänsterpartiet från deras förslag att flytta högstadiet i Vidsel till Älvsbyn. Nu vill man i stället att eleverna ska flytta in i låg- och mellanstadiets lokaler. Högstadiebyggnaden vill man fortfarande riva.

– Det är skrämmande vilken mörkläggningar som Socialdemokraterna håller på med. Det här är frågan om en smygnedläggning, säger Johan Johansson (C).

”Inte plats”

Men kommunalrådet Helena Öhlund (S) tycker att det är att missförstå intentionerna.

– Nu överlåter vi åt professionen att utreda hur det ska gå till, säger hon.

– Jag tycker att politikernas förslag är skrattretande, säger eleven Sara Nilsson. Vi försökte flytta sexan dit, men det fanns inte plats.

Välbesökt möte

Älvsbyns kommunfullmäktige har extremt välbesökt under måndagen. Kommunen fick till exempel ta in en kommunal skyddsvakt och en del åhörare fick sitta i en intilliggande sal och höra debatten därifrån.

Undervisning centralt

Även låg- och mellanstadieskolan i Korsträsk har varit uppe till debatt och den politiska majoriteten vill lägga ned skolan och låta eleverna få undervisning inne i centrala Älvsbyn.

Oppositionen vill i stället återremittera ärendet och har kommit fram till ett förslag som ska rädda både Korsträskskolan och högstadiet i Vidsel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.