S vill ha idrottscentrum

Publicerad

Socialdemokraterna i Gällivare har lämnat in ett förslag där de vill anlägga Norrbottens mest moderna idrottscentrum, enligt ett pressmeddelande.

Samhällsomvandlingen som breder ut sig i Malmberget kommer ta hela den nuvarande Sporthallen med alla dess olika lokaler samt även Gunillaskolan och dess gymnastiksal.

Enligt förslaget, som är inlämnat till Gällivare kommun, skall det nya idrottscentrat innehålla full kompensation för Sporthallens samt Gunillaskolans idrottslokaler/ytor som i framtiden försvinner, med anledning av samhällsomvandlingen, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande. 

– Vi samlar lokalerna som idag finns i Malmberget tillsammans med nya toppmoderna lokaler för brottningen, badhus och en kombinerad anläggning för friidrott och fotboll, säger Erik Johansson, Socialdemokrat i Service- och tekniknämnden. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.