Se hur 24-åringen från Arjeplog gör världsunik volt

Uppdaterad
Publicerad

David Burman är först i världen med att landa back flip på vatten på snöskoter. ”Jag bara skrek av glädje”

I lördags skedde något mycket ovanligt i Arjeplog. 24-årige David Burman gjorde en så kallad black flip på snöskoter på vatten.

– Jag vet ingen som har gjort det tidigare. Det har varit en enorm spridning på internet och ingen har i alla fall ifrågasatt det hittills, säger han och skrattar lite.

Drömmen slog in

Idéen uppstod när en camping hörde av sig till honom och frågade om han hade någon galen idé i samband med en fest de ville ordna.

– Jag har ju drömt om att göra en back flip i vatten med snöskoter i flera år. Nu fick jag möjligheten att äntligen göra det! Det var där det hela började, säger David Burmanl.

I dag är han på jobbet som vanligt men har inte fått en lugn stund sedan filmen spred sig på nätet.

Skrek rakt ut

För att klara av detta började David Burman att bygga en plattform i sjön som han fick fart ifrån. Han har testat göra två hopp tidigare – både misslyckades.

– Det var riktigt kul att äntligen klara det. Jag blev riktigt lycklig och bara skrek av lycka. När jag körde i land till alla människor skrek jag rakt ut av glädje, säger han.

På videon som sprider sig som en löpeld i sociala medier hör man även hur publiken jublar.

– De vet hur mycket jobb som ligger bakom hoppet.

Skadade ryggen

– Hur har du firat nu?

– Jag gjorde mig lite illa i ryggen. Så jag tog det ganska lugnt på lördagskvällen och i går. Nu känns det bättre, säger 24-åringen David Burman från Arjeplog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.