Sexleksaker säljer i regnet

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren är alltid en bra tid för försäljningen av sexleksaker. Det menar Linda Henriksson i Luleå var butik kanske säljer lite extra bra i regnet.

Butiken SVT Nyheter Norrbotten besöker i Luleå öppnar klockan elva men redan tio i elva rycker det i dörren.

– Sommaren är alltid en tid på året när vi säljer bra, berättar Linda Henriksson, butiksägare i centrala Luleå.

– Jag tror att folk slappnar av mer... Man är ledig och när stressnivån minskar då ökar lusten. Man har mer tid för varandra, kanske åker i väg någonstans och vågar prova på nya saker, säger hon.

Säljer i regnet

Sexleksaker är en storsäljare sommartid och kanske speciellt en regnig sommar som den här när det inte blir så mycket påtande i rabatterna eller andra utomhusaktiviteter.

Sveriges Radios P3 Nyheter har talat med fem stora sexleksaksbutiker som uppger att de sålt mer under årets regniga sommar än under förra året.

Storsäljarna i butiken

Kunderna i Linda Henrikssons butik är allt ifrån pensionärer med rullatorer till tonåringar.

– Storsäljarna är små vibratorer, lösvaginor, penisringar och pumpar. Det är många saker. Idag är ju sex mer en del av hälsa och det är mer öppet att prata om det. Och det är särskilt kul att se att det ökar upp i åldrarna, säger Linda Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.