Här försvann mannen. Foto: SVT

Skidåkare försvunnen i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

En 79-årig man söks i Malmberget efter att han inte återvänt från sin skidtur.

Det var under lördagseftermiddagen som den 79-årige mannen gav sig ut på skidor. Enligt polisen åkte mannen troligtvis i skidspåren i närheten av sitt hem i Malmberget. När mannen inte återvände sökte anhöriga efter honom i närområdet med skoter, men utan resultat. Mannen anmäldes försvunnen under seneftermiddagen.

Under lördagskvällen tog polisen hjälp av civila fjällräddare för att påbörja ett mer utvidgat sök.

– Vi har en polisinsatschef på plats. Tre poliser deltar i insatsen och vi väntar oss hjälp från 4-6 fjällräddare, säger Anders Calderäng, länsvakthavande befäl vid norrbottenspolisen.

Van skidåkare

Mannen ska vara en van skidåkare, men polisen utesluter inte att han råkat ut för en olycka. Skidspåren går från västra delarna av Malmberget och ut mot mer eller mindre vältrafikerade leder.

– Det blåser endel och snöar så han kan ha irrat bort sig, säger Anders Calderäng.

Polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser från området. Man kan ännu inte svara på hur länge sökinsatsen kommer att pågå.

– Drar vi igång en insats så fortsätter vi tills vi hittar honom. Nu koncentrerar vi oss på att söka av området på ett rationellt sätt, säger Anders Calderäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.