Foto: SVT

Stålnacke (S): Bra med pengar

Publicerad

Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke (S) menar att Norrbottensteatern får mer pengar i år än tidigare år.

Igår blev det känt att Norrbottensteaterns chef Karin Enberg har sagt upp sig. Något som Yvonne Stålnacke (S) tycker är tråkigt.

– Karin Enberg har betytt mycket för utvecklingen av Norrbottensteatern och skapat en uppskattad mötesplats för hela Norrbotten, säger hon.

Pengarna borde räcka

Karin Enbergs anledning till uppsägningen är att teaterverksamheten blev lovad mer pengar än vad de nu får.

– Tyvärr är det så att många verksamheter kan ha ett önskemål men det är inte alltid ägarna kan fullfölja det. Teatern har fått goda anslag.

Teaterchefen menar att om verksamheten ska gå runt – måste uppdraget skrivas om.

Styrelsen måste analysera

– Kan du tänka dig att ändra på uppdraget så att de kan klara sin budget bättre?

– Jag tycket att har man fullföljt uppdraget hittills med de resurser man har haft och nu fått ett tillskott på en miljon plus en uppräkning på tre procent för 2015. Och sen ett tillskott på en halv miljon och en uppräkning på 2,8 procent för 2016, så får man beskriva för oss varför man inte kan fullfölja uppdraget. Den analysen måste styrelsen i Norrbottensteatern göra, säger Yvonne Stålnacke (S), kommunalråd i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.