Craig Schira Foto: SVT

Stjärnorna har landat

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen landade flera av Luleå Hockeys nya stjärnor, SVT Nyheter Norrbotten var på plats för att ta emot den transatlantiska trion Bill Sweatt, Brendan Mikkelson och Craig Schira som alla landade vid 15:30.

Det blev en utdragen väntan på de tre nyförvärven. Men till slut så klev de in i ankomsthallen på flygplatsen. Där både press och en hel del nyfikna fans samlats för att välkomna lagets nya stjärnor.

Den långe och reslige Brendan Mikkelson beskrivs som en back med bra skott. Han kommer närmast från AHL men har även NHL-meriter med sig i bagaget.

– Jag hoppas att jag kan bidra både offensivt och defensivt. Jag hoppas kunna hjälpa laget nå ännu bättre resultat än ifjol, säger han till SVT Nyheter Norrbotten.

”Allround-spelare”

Craig Schira kommer närmast från spel i Finland och innan dess gjorde han tre säsonger i AHL. Lars ”Osten” Bergström beskriver honom som ansvarsfull och är nöjd med nyförvärvet.

– Jag är en allround-spelare som kan spela de i de flesta situationer, det är kanske det han menar med att jag är ansvarsfull. Jag gillar att tacklas, och gillar göra poäng, jag tror nog att det förväntas att jag ska göra ett par mål, så beskriver den bitige Schira sig själv och förväntningarna på honom.

Målskytt från Brynäs

Bill Sweatt har landat efter en lång resa från Denver. Förra året var han Brynäs främsta målgörare med 19 mål. Han ser fram mot att möta sina gamla lagkamrater i Brynäs – och vinna mot dem.

– Det kommer att kännas konstigt att spela mot mina gamla lagkompisar. Jobbigt att låtsas vara hård och tuff när man egentligen är kompisar, säger Bill Sweatt som värvats från Brynäs.

Fler spelare anländer

Senare under måndagseftermiddagen väntas fler nyförvärv ankomma till Luleå.

Klockan 16.30 landade kanadensaren Jacob Micflikier som förra säsongen spelade i Linköping i SHL och klockan 18.45 landade den nye finske backen Ilari Melart, som förra säsongen spelade i det ryska KHL-laget Yugra Khanty-Mansiysk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.