Foto: arkiv/SVT

Stor polisjakt efter tjuvar

Uppdaterad
Publicerad

Alla tillgängliga resurser togs i bruk när polisen idag sökte efter inbrottstjuvar i Norrbotten och Västerbotten, bland annat med hjälp av polishelikopter.

Polisen i Norrbotten och Västerbotten tog idag alla tillgängliga resurser i bruk för jakt på en eventuell inbrottsliga efter att ytterliga inbrott upptäckts under dagen.

Vid elvatiden på förmiddagen upptäcktes ett ännu ett bostadsinbrott, den här gången i Harads. Även villor i Jörn, Norsjö och Kusfors har haft påhälsning av tjuvar under dagen idag.

Under veckan har en inbrottsvåg svept över Norrland från Jämtland i söder till Jokkmokk i norr. Polisen har kunnat konstatera att i vart fall de inbrott som skedde idag i Harads, igår i Norrbotten och i förrgår i Västerbotten har haft ett liknande tillvägagångssätt.

Dessutom är det i samtliga fall smycken som blivit stulna.

Polisen avslutade den stora insatsen vid 14-tiden idag och övergick då till allmän spaning vilket bland annat innebär att polispatruller stoppar misstänkta bilar.

Polisen uppmanar allmänheten att vara uppmärksamma på vilka som rör sig, framför allt i villaområden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.