Sara Sundqvist, Luleå hockey/MSSK Foto: Luleå Hockey/Tomas Bergman

Utblottad – men stannar trots allt

Uppdaterad
Publicerad

Örnsköldsvikstjejen Sara Sundqvist stod helt utblottad – och var nära att ge upp hockeyn. Värvad som målvakt till Luleå blev hon lovad hjälp med både jobb och boende, men klubben svek sina löften. Men nu kommer hon få hjälp.

Luleå Hockey lovat hjälpa henne. Föreningen kommer att betala hyran för hennes lägenhet och erbjuda matlådor från resturangen i Coop arena.

Sundqvist har spelat fem säsonger i Munksund/Skuthamn och inför satsningen med Luleå hockey blev hon lovad hjälp med att ordna jobb och boende, en förutsättning eftersom Sara Sundqvist inte får någon ersättning i riksserien, utan enbart  sponsring med utrustning. Men trots påstötningar har något jobb ännu inte dykt upp.

– De sa att det ordnar sig när du kommer upp men sen blev det väldigt tyst, säger Sara Sundqvist, det var inte ens prat om det. Jag sa flera gånger att jag varit student i tre år och inte hade några pengar att ta av. Och när två månader gått, så började verkligen pengarna sina.

– Det är ju helt omöjligt att betala hyra, räkningar och mat när man inte har en inkomst.

Hyra och matlådor

Men igår hittade Luleå Hockey en lösning. Sara Sundqvist får hjälp med hyran och får hämta matlådor på restaurangen på Coop arena och därmed kan hon stanna ett tag till.

– Jag tror inte de tänkt på hur illa det varit faktiskt, säger hon. Nu var det en eller två personer som missat det här, det är inte hela föreningen, säger Sara Sundqvist.

Och ett jobb verkar också vara på gång så att hon kan få börja försörja sig själv.

– Ja de säger att de har något på gång om kanske två veckor. Men dröjer det allt för länge så åker jag hem till Örnsköldsvik.

Från Luleå Hockey dementerar man att klubben skulle ha lovat att betala hyra och mat till Sara Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.