Vill se ersättning för sjötjänster

Uppdaterad
Publicerad

Inför båtsäsongen 2015 har Luleå kommun bytt operatör. Men nu vill det förra rederiet L-line ha ersättning.

Under förra sommaren var det mycket problem med skärgårdstrafiken i Luleå skärgård. I år har Luleå kommun en ny operatör, Laponia, som de tecknat avtal med till 2017. Men nu kräver det förra rederiet att kommunen ska betala en ersättning på totalt 519 614 kronor för olika sjötjänster som de utfört under förra sommaren. Tjänster som rederiet alltså anser att de inte fått betalt för, enligt en skrivelse till kommunstyrelsen.

Skippa juridisk process

Enligt kaptenens skrivelse har åsikterna gått isär vid ett flertal incidenter och därför har rederiet inte fått någon ersättning. Kaptenen skriver också att en ersättning bör utbetalas omedelbart. Helst utan en juridisk process.

Inte hunnit läsa

Helén-Wiklund Wårell, fritidschef på Luleå kommun, vill idag inte uttala sig om ärendet.

– Jag har sett att ärendet har kommit in till kommunen. Men vi har planeringsdagar just nu så jag har ej hunnit läsa ärendet då jag inte kommer åt det. Så tyvärr kan jag inte uttala mig om det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.