Förutom korvar kan man köpa matchbiljetter, mammutridningar och en dans med Zlatan – allt i fantasin. Foto: TT/SVT

Virtuella korvar till salu hos Kalix Bandy

Uppdaterad
Publicerad

Kalix Bandy har kommit på ett nytt sätt att få in pengar. Klubben säljer bland annat matchbiljetter och varmkorvar – som bara finns i fantasin.

 – Det är virtuella grejer som man får försöka föreställa sig, säger idégivaren Marie Peuravaara.

Förutom korvar kan man köpa till exempel matchbiljetter, mammutridningar och en dans med Zlatan – allt i fantasin.

Marie fick idén i veckan när kylan tvingade hennes man Erik och hans kamrater i Kalix Bandy att spela hemmamatch i Uppsala, drygt 90 mil bort:

– Jag försöker alltid se positiva saker i det som är negativt, säger Marie Peuravaara. Jag funderade på vad vi kan göra för att vända det och det har verkligen vänt.

Fantasiprodukterna är populära

Det har blivit succé. 400 personer har hittills köpt någon av fantasiprodukterna och på Kalix Bandys kansli har telefonerna gått varma.

– Det har varit en otrolig respons, säger kanslist Anette Söderlund. Folk har hört av sig både via mejl, sms och vanliga telefonsamtal.

Det blev en kul grej

Klubbkassören Henrik Eriksson gnuggar förstås händerna:

– Dom traditionella inkomsterna minskar. Nu är det nya tider och då behövs nya idéer.

Går det inte att få folk att skänka pengar istället?

– Det går att få det men det är ju så mycket roligare om man kan göra en kul grej av den konstiga situation som uppstod när vi skulle hemmamatch så långt bort, säger Marie Peuravaara. Då tänkte vi att vi gör något kul av det istället så att vi får med oss folket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.